| |

18 Mayıs 2009 Pazartesi

BilgeAdam’ın Sözleşme Fiyaskosu


2008 yılında eşim ile birlikte İngilizce eğitimi almak için Bilgeadam Ebuzziya Bakırköy şb. ile görüşme yaptık. 3.500 + 3.500 olarak anlaştık. 6 gün sonra tüm ödemeleri kredi kartından geçirmek üzere anlaştık. Şu an işten ayrılmış (veya atılmış) olan hanım "bugün kampanyamızın son günü, önümüzdeki hafta fiyatta artış olur, sizden formalite olarak bir sözleşme alayım" dedi. Ok dedik, sözleşmeyi imzaladık.

Son sayfaya geldiğimde sözleşmenin 18 ay taksit ve toplam 9.600'e varan bir tutar olduğunu farkettim. ! Bunu sorduğumda ise "merak etmeyin, biz kurumsal bir markayız, bu sözleşme bir formalitedir. Müdürlerime kayıt yapıldığını şekil olarak göstermek zorundayım. " dedi. Tabi biz de bu markaya olan güvenimizden dolayı, tamam dedik.

Eşim ve ben bankacı olarak çalıştığımızdan dolayı kredi kartı limitlerimiz Bddk'nın yasalarına göre (brüt maaşın 2 katı) artırıldığından dolayı kredi kart limitimi artıramadım. Ve 3 gün sonra telefon açarak "ben kurs alacağım, eşimin eğitimini donduralım." dedim. Sanırım görevli bunu iptal olarak algıladı ki: "iptal ederseniz %20'sini ödemek zorundasınız, sözleşme imzaladınız. Cumartesi günü gelince görüşürüz. " gibi bir cevap alınca, şok oldum.

Cumartesi günü de (sadece 6 gün sonra) her 2 sözleşmenin iptali için dilekçe verdik. Kursun başlamasına ise 3 ay var. 1 hafta sonra genel müdürlük personellerinden ismini hatırlamadığım bir bayan ile görüşme talebi geldi. Özür üzerine özür, görevli için gereken ceza verilecektir, ama %20'yi alırız.

Yine özür üzerine özür, siz kesinlikle haklısınız, tek ödeme %15 yapın. Üzerine basa basa meselenin para olmadığı, kendileri tarafından kaynaklandığını kabul ettikleri halde bile bizimle %20 pazarlığına girdiler. İstedikleri de 9.600'ün %20'si. Yani 7. 000 Tl'nin adı bile geçmedi.

Bir sonuca varamayacağımızı anlamamız üzerine kuruma 480 Tl'nin iadesi için noter yoluyla ihtarname çektik. Tabi iade yapılmadığı için Bakırköy Tüketici Hakları Mahkemesi'ne dava açtık. 12 punto olması gereken sözleşmeleri 10 punto olarak yazılmıştı.

Formalite sözleşme üzerinde yazan kurs tarihi, tutar farklı idi. Hafta sonları Cumartesi geceleri çalıştığım için sabah grubu istedik, ama öğleden sonra grubuna yazmışlar. Bakırköy Yargıtay'ına giden dava dosyamızla ilgili sizlerden de destek istiyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder