| |

17 Ekim 2009 Cumartesi

Bilge Adam Yanlış Yönlendirdi


Bilge Adam'a şirketimizin verdiği onay doğrultusunda arkadaşım ile birlikte belirli bir kısmını şirket, belirli bir kısmını biz ödemek koşulu ile kayıt yaptırmıştık. Kayıt esnasında da 300 TL'lik bir peşinat yatırmıştık. İmzaları atmadan önce Herhangi bir olumsuzluk olduğunda (kriz dönemi idi) iptali doğrultusunda verdiğimiz paranın ne kadarı burada kalacak? dediğimizde bizimle görüşmeleri yapan A...... Hanım 60 TL'sini alıyoruz genel gider için. Kalanını iade ediyoruz demişti.

Sözleşmeyi okumak istediğimizde (ki saatlerce ofiste kalmıştık) konuştuklarımızdan farklı hiçbir şeyin yazmadığını belirtmiş ve biz de Bilge Adam'ın personeline güvenerek imzaları atmıştık. Bu duruma ilaveten de herhangi bir olumsuzluk durumuna karşı da belirli bir tarihe kadar bilgi vereceğimizi teyit etmiştik.

Kriz nedeni ile şirketimiz vermiş olduğu kararı geri çekip kayıtlarımızın iptalini istemiş, biz de Bilge Adam'a verdiğimiz teyit tarihinden önce gidip bu durumu bildirmiştik. Fakat o gün büyük bir şok yaşadık. Geri ödeme yapılmayacağını, üzerine bizden 600 TL talep ettiklerini belirttiler. Sözleşmede yazıyordu okusaydınız denildi. Daha elimize ne bir kitap gelmiş, ne bir broşür almışız. Neyin parası bizden isteniyordu?

Parasını da geçtik, biz size inandığımız ve güvendiğimiz için sizi seçmiş ve sözünüze güvenmiş, böyle bir şeyin olacağına ihtimal bile vermemiştik. Bu görüşmeyi yaptıktan sonra kayıtlarımızı dondurduk ve kara kara düşünmeye başladık. Fakat geçen gün şöyle bir mesaj aldım; Faize binmeden taksitinizi ödeyin. Neyin taksiti? Etik olarak kayıt dondurmuş bir insanın eğer bu süresi bittiyse önce kişiye süresinin bittiğine dair haber verilmelidir. Böyle bir yaklaşım olmadan para istenmesi doğrusu çok yanlıştır.

Özetlemek gerekirse ben ne bir gün kursa gelmiş ne sizin kitaplarını almış ne de broşürlerinizi almış biriyim. Verdiğim 300 TL'yi de geri istemiyorum. Fakat bu 600 TL'lik biz den boşu boşuna istenen paradan vazgeçilmesini talep ediyoruz. Bilge adam ile ilgili büyük bir hayal kırıklığına uğradığımızı da ayrıca belirtmek istiyorum. Umarız bizim yaşadığımız sorunu bir başkası yaşamaz ve de bu şekilde bu kriz ortamında bizim gibi zor duruma düşmez.

0 yorum:

Yorum Gönder