| 0 yorum |

29 Haziran 2009 Pazartesi

BilgeAdam'dan Mezun Olduktan Sonra Kimse Sizinle İlgilenmiyor


Bilge Adam'dan 18 Şubat 2009 da mezun oldum. Mezun olduğum günden sonra hiç bir eğitmenden destek alamadım. Kimsenin ya vakti olmuyor, ya da ilgilenmiyor. Kayıt yapana kadar herkes senle ilgileniyor ama kayıttan sonra hiç bir ilgi ve alaka söz konusu değil.

Buraya yüklü bir miktar yatırıyorsunuz, ancak daha sonra kimse sizin yüzünüze bakmıyor. Bir kaç eğitmenden hep meşgul oldukları, vakti olmadıkları yanıtı geldi. Hiç bir anları yok mu acaba müsait oldukları?
...read more ⇒
| 0 yorum |

9 Haziran 2009 Salı

BilgeAdam Kayıt İptalini Yapmıyor


Kardeşim, okumuş olduğu bölümle ilgili merakından dolayı Bakırköy Town Center Bilge Adam Eğitim Merkezi'ne babamla birlikte gitmiş. Kendisine orada ikna kabiliyeti yüksek kişiler tarafından sözleşme ve senet imzalatılmıştır.

Benim üniversiteye gideceğim hesaplandığı ve kurs saatleri geç olduğu için kurs sözleşme ve senetlerinin iptalini istedik. Bunun mümkün olmayacağını söylediler. Ben ise sözleşmeyi okudum, sözleşmenin feshi için eğitim ve organizasyon bedeli yani 1200 TL ödenmesi gerektiği söylendi. Aksi takdirde avukat aracılığıyla icra yoluna gidileceği belirtildi. Avukata verildiği takdirde ise yapılan indirim hariç tüm kurs ücretinin alınacağı söylendi.

Bu ücretin haksız bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Bunun için hiçbir hizmet aldığımı düşünmüyorum. Bir diyabet hastası olan kardeşim de bu konu yüzünden olabilecek en ufak rahatsızlıktan, kurumu sorumlu tutup avukatla işlem yapacağımı belirtiyorum. Kurs iptalini ve senetlerin geri verilmesini istiyorum.
...read more ⇒
| 0 yorum |

5 Haziran 2009 Cuma

BilgeAdam'ın Tek Derdi Para


Bu adamların tek derdi cebinizdkei parayı nasıl alacaklarıden.
kayıt yapana kadar sizinle ilgilenirler ararlar sorarlar nasılki imzayı attınız
artık sizinle işleri bitmiştir. siz onların peşinden koşmak zorundasınız. sözleşmeyi okadar ustaca hazırlamışlarki
bir anlaşmazlıkta sizin eliniz kolunuz bağlanır ve resmen adamlaırn kucağındasınız
almadığınız eğitimin hizmetin parasını söke söke alırlar
arkadaşlar biz bu hataya düştük siz düşmeyin sırf ismindne dolayı 3 lisraya alacağınız eğitim için 10 lira vermeyin. bu işi çok daha iyi yapan daha ucuz kurumlar var. ...read more ⇒
| 0 yorum |

BilgeAdam Gerçekleri


BENİM DE SÖYLEYECEKLERİM VAR:Satıştaki bayan bana 'sınıfta 1 kişilik yer var yoksa taa mayıs ayında açılır yeni sınıf' diyerek ekim ayında acele kayıt olmamı sağladı.Kursa bir başladım ki sınıfın yarısı boşşşşşş..yalan dolanla milletin parasını alıyorlar.Fiata karşılık daha iyi bir eğitim mi var?Hayır..
Her eğitmeni tanımam ama sıkça sınıf değiştirmiş web&grafikçi olarak sıradan kurslardaki gibi temel bilgilerin verildiğini gördüm.Geliştirici bişey yok.Hatta serbestsiniz deyip bütün gün kendi free-lance işlerini yapan sözde eğitmenlerle de muhatap olduk..
İlk sistemdeydim,sistemle ilgili bişeyler danışmak için eğitmen bir beyfendi(!)yle görüştürüldüm,kendisi oturduğu yerden gövdesini bile bana çevirmeden beton suratıyla,pis bakışlarıyla cevap vermekten kaçındı.Normalde ağzı kulaklarında ama millete yardımcı olurken.Ayrımcılık da var yani.. ...read more ⇒
| 0 yorum |

4 Haziran 2009 Perşembe

BilgeAdam Verdiği Sözleri Tutmadı


Uzaktan bakıldığında etkilendiğiniz, içerisine girdiğinizde o makyajın kalkıp gittiğini gördüğünüz bir kurum Bilge Adam. Verdikleri hiçbir sözde durmadıkları gibi üstüne size zorluk çıkarmakta da üstlerine yok. Söz verdikleri kitaplar öğrencilere verilmiyor, aylarca uğraşıp edindikten sonar içerisindeki eğitim CD’sinin yerinde olmadığını görüyorsunuz ve telefon edip ne olduğunu sorduğunuzda, iyice bakın oralarda bir yerdedir gibi lakayıt bir cevap alabiliyorsunuz. İnsanlar ne kadar kolay para kazanıyorlar, aldıkları para’da bir öğrenci için ve hatta bu şartlarda bir çalışan için bile çok çok yüksek, karşılığı bu olmamalıydı. ...read more ⇒
| 0 yorum |

BilgeAdam'a Gitmek Çok Büyük Hata


3 ay önce başladığım sistem mühendisliği eiğitiminden ayrıldım. Kayıt olurken bir çok imkanın öğrencilere sunulduğu, server ve çeşitli bilgisayarların öğrenciler tarafından sistem eğitimi için kullanılabileceği söylenmişti. Fakat bunun gerçek olmadığını, uygulamanın çok çok yetersiz kaldığını yaşayarak gördüm. Teorik olarak yapılacak olan bir sistem eğitimi için Bilge Adam’a gidip tonlarca para vermeme gerek yoktu, bunu internette araştırma yaparakda öğrenebilirdim. Gitmemde ki amaç fiziksel olarak çalışmalar yapmaktı ama bunun gerçekleşmeyeceğini anlayarak ayrıldım. Ne yazıkki hala senetleri ödemeye devam ediyorum, uzak durulması gereken bir kurum. ...read more ⇒
| 0 yorum |

BilgeAdam'dan Uzak Durun


Geçen yaz katıldığım grafik tasarım kursunda karşılaştığım problemler ile ilgili kitap yazıcak kadar çok anım var ne yazık ki. Çalışılan bilgisayarlardaki problemler mi dersiniz, hocanın yetersizliği mi dersiniz. İdari sorunlar ve ders saatlerindeki aksaklıklar mı dersiniz..

Heralde bir kurumdan eğitim almak isterken yaşamak istemeyeceğiniz her türlü problemi yaşadım Bilge Adam’da. Siz siz olun bu kurumdan uzak durun ve benim gibi mağdur duruma düşmeyin… ...read more ⇒
| 0 yorum |

1 Haziran 2009 Pazartesi

BilgeAdam Para Demek


Bilgeadam'ın yazılım eğitimlerinde proje olarak gittigidiyor gibi bir proje yapılacağı belirtiliyor, bu ilgimi

çekti açıkçası ve heralde baya bir şey öğretiyorlardır diyerek kayıt oldum. Fakat sonradan anladımki gittigidiyor gibi

dedikleri şey 10 satır koddan oluşan rezalet bir uygulamadan ibaret. Formu doldur üye ol, ürünleri gör, sepete at ve bitti.

Elbetteki bu işin mantığı budur fakat gittigidiyor gibi büyük bir proje yapılacak dendiğinde farklı beklentileri oluyor

insanların. Para tuzağıymış, umarım benim gibi başkalarıda bu tuzağa takılmaz. ...read more ⇒